Järnväg

Innovativa mättjänster för järnvägar

Mätning vid, av och runt järnvägar kräver en hög nivå av precision och har vanligtvis toleranskrav på millimeternivå. Atritec är specialiserade på järnvägar och erbjuder en komplett uppsättning av tjänster inom geodetisk mätning. Med bred erfarenhet på järnvägen utför vi all slags inmätning och utsättning, från de enklaste mätningarna med totalstation till avancerade 3D-mätningar med hjälp av fordonsmonterade laserskanners. Vi är med er genom hela projektets gång och kan hantera stora såväl som små projekt över hela landet.

Rätt inmätning för noggrant resultat

Genom vår kompetens inom databehandling kan vi annotera och efterbehandla mätningar utifrån era behov och förutsättningar. Med en öppen och aktiv dialog ser vi till att hjälpa er med just det ni behöver. Vår personal besitter alla nödvändiga behörigheter och säkerhetsutbildningar som krävs för att få vistas och arbeta vid järnvägar. 

Kontakta Atritec för att få hjälp allt från inmätning till 3D-scanning och 360° bilder (gatuvy) för era järnvägar.

Våra tjänster inom järnväg

Projekteringsmätning

Oavsett storlek på järnvägen behövs precisa mått och en konkret bild över hela spårområdet. Vi utför noggrann inmätning som vi gör om till ett pålitligt underlag enligt era behov för att underlätta planeringen inför nästa steg – byggnationen. Tillsammans går vi igenom vilka inmätningar och mätdata ni behöver och ser till att det levereras i rätt tid, i det format ni föredrar. Med hjälp av maskinell mätning kan vi med en hög effektivitet mäta in och analysera stora mängder spår.

Produktionsmätning

Under projektets gång erbjuder vi löpande produktionsmätning i syfte att stötta och säkerställa projektets framfart. Med en mättekniker från Atritec kan stillestånd undvikas genom ett proaktivt arbetssätt där korrekta inmätningar och utsättningar utförs i tid för att säkerställa att projektet kan fortlöpa utan störningar.

Relationshandlingar

Korrekta relationshandlingar är en förutsättning för att undvika tids- och budgetöverskridningar vid åtgärds- och förvaltningsarbeten. Vi hjälper er mäta in verkligheten och samlar in all information som behövs för att skapa detaljkartor, ritningar och relationshandling för era järnvägar. Med precis inmätning och erfaren personal ger vi er kontroll över era järnvägar så att ni såväl som alla andra kan lita på dokumenten.

Heltäckande digital lösning som tar järnvägsbranschen in i framtiden

Järnvägar är en av de farligaste miljöerna att vistas inom, det finns väldigt små luckor där man kan jobba då de är tungt trafikerade, toleranserna är väldigt snäva och spåren sträcker sig över stora geografiska områden. Vi strävar efter att göra inmätningar vid järnvägar snabbare, säkrare och mer kostnadseffektiva. Detta gör vi genom att eliminera manuella processer och ersätta dem med maskinell mätning samt automatisera delar av databearbetningen och berikningen. 

Behörigheter
Atritecs mättekniker är behöriga och utbildade att arbeta på och inom spårområden. De är både TSM- och SOS-behöriga samt besitter Mätbehörighet Klass 1 från Trafikverket.

Ta hjälp av Atritecs mättekniker

Gå från reaktiv till förebyggande underhåll av era vägar, järnvägar och ledningar med Atritec.
Boka inmätning och utsättning med våra erfarna mättekniker i Stockholm, Göteborg eller på annan ort i Sverige — vi är verksamma i hela landet!